احتمالاً این اتفاق افتاده است که در هنگام خرید یک تلویزیون جدید، صاحب فروشگاه تلویزیون هایی با ماهواره های داخلی را به شما پیشنهاد می دهد و مزایای این مدل تلویزیون را توضیح می دهد. با خرید این مدل از تلویزیون ها دیگر نیازی به خرید جداگانه ماهواره ندارید.
از طرفی شاید شنیده باشید که تلویزیون های دارای ماهواره یکپارچه دارای معایبی هستند که بهتر است از خرید آن خودداری کنید، مثلا بعد از مدتی کار نمی کنند و یا در صورت خرابی، کیفیت تصویر تلویزیون نیز تحت تاثیر قرار می گیرد.
در این مقاله به بررسی اینکه از از کجا بفهمیم تلویزیون ماهواره دارد یا نه می پردازیم پس تا پایان با ما همراه باشید.
از کجا بفهمیم تلویزیون ماهواره دارد؟
به دو روش زیر می توانید متوجه شوید که تلویزیون شما مجهز به رسیور است و متوجه شوید که تلویزیون ماهواره دار است:
اول از همه، با نگاه کردن به پورت های ورودی در پشت تلویزیون می توانید متوجه شوید که این مدل رسیوردارد یا خیر، همانطور که در تصویر زیر مشاهده می کنید، اگر ورودی آنتن ماهواره ای وجود دارد، به این معنی است که مدل تلویزیون دارای ماهواره است. بودن
راه دیگر برای شناسایی تلویزیون های ماهواره ای این است که به مشخصات روی بسته بندی تلویزیون نگاه کنید که در صورت وجود گیرنده روی جعبه تلویزیون DVB/S یا DVB/S2 نوشته شده است، یعنی تلویزیون دارای تلویزیون ماهواره ای است.
تلویزیون ماهواره ای چیست؟
تلویزیون های ماهواره ای تلویزیون هایی هستند که سیگنال های خود را از ماهواره های مخابراتی دریافت می کنند. این کار با دیش ماهواره و رسیور قابل انجام است. رسیور ماهواره ای می تواند یک گیرنده دیجیتال مجزا برای تلویزیون ماهواره ای یا یک تیونر در داخل خود ماهواره باشد. با شنیدن این قابلیت حتما شک خواهید کرد که تلویزیون ماهواره ای بخرید یا غیرماهواره ای.
برای دانستن مزایا و معایب تلویزیون های ماهواره ای در این مقاله با ما همراه باشید تا بهترین انتخاب را بدانید. اما امروزه برای زیباسازی فضای شهری و حذف دیشها و آنتنهای ماهواره و عدم نیاز به تنظیم آنتن، سرویسهای ماهوارهای با ویژگیهای هوشمند برای تلویزیونهای جدید عرضه میشوند.
البته هدف اصلی استفاده از تلویزیون های ماهواره ای فعالیت در زمینه های تجاری است. به محض ورود این نوع تلویزیون ها به بازار، با رشد تکنولوژی و استقبال بیشتر از تعداد کاربران مواجه شدیم و در زمینه های مختلف مورد استفاده گسترده قرار گرفته است. به حدی که کمتر در پشت بام خانه ها دیش های ماهواره می بینیم.
در این راستا بخوانید:نحوه اتصال رسیور به تلویزیون سونی | آموزش ویدیوئی
مزایای تلویزیون های رسیوردار
حتما می دانید که برای تماشای شبکه های ماهواره ای باید یک گیرنده حرفه ای خوب داشته باشید تا بتوانید کانال های بین المللی را با کیفیت بالا تماشا کنید. اما اگر تلویزیون شما رسیور ندارد، باید رسیورهای جداگانه بخرید که هزینه زیادی را در بر می گیرد و ممکن است تهیه آنها کار آسانی نباشد. راه حل بسیار ساده تر، خرید تلویزیون با رسیوراست که هزینه آن نسبت به خرید یک رسیور جداگانه مناسب تر است.
اما علاوه بر آن، خدمات فوق العاده زیادی را به شما ارائه می دهد و دسترسی به سایر شبکه های ملی را تسهیل می کند. علاوه بر این، یکی دیگر از مزایای تلویزیون های مجهز به رسیور، امکان ارائه کیفیت تصویر 4K است.
در واقع، با استفاده از شبکه هایی که کیفیت تصویر 4K را ارائه می دهند، می توانید از یک برنامه تلویزیونی فوق العاده لذت ببرید. یعنی فقط با داشتن یک رسیور می توانید از کیفیت عکس 4K پشتیبانی کنید. از طرف دیگر، می توانید با اتصال یک رسیور جداگانه از قابلیت 4K بهره ببرید.
در این راستا بخوانید:چگونه بلوثوت تلویزیون سونی راروشن کنیم؟
معایب تلویزیون رسیودار
هر فناوری پیشنهادی علاوه بر داشتن مزایا می تواند معایبی نیز داشته باشد. پس بهتر است قبل از خرید تلویزیون رسیوردار از معایب آن مطلع شوید. البته این ویژگی معایب زیادی ندارد. زیرا با این قابلیت به راحتی می توانید به کانال های زیادی دسترسی داشته باشید و در هر زمان می توانید موضوع انتخابی خود را دنبال کنید.
تنها عیب تلویزیون ها این است که کانال ها در هیچ دسته ای دسته بندی نمی شوند و با کانال های زیادی روبرو خواهید شد و نمی دانید کدام گزینه برای شما مناسب است و انتخاب از بین آنها کمی برای شما سخت است. بنابراین بهتر است یک نصاب حرفه ای برای نصب تلویزیون های ماهواره ای استخدام کنید تا فقط امکانات مورد نیاز شما در دسترس باشد.
در این راستا بخوانید:دفترچه راهنمای تلویزیون سونی{آموزش کلی}
نصب تلویزیون ماهواره ای
برای نصب تلویزیون ماهواره ای ابتدا لازم است پارامترهای اصلی را مشخص کنید. تنظیمات اولیه بر اساس مکان، سلیقه و شرایط شما است. برخی از تنظیمات را نمی توان تغییر داد. مانند مکان. اما برخی گزینه های دیگر با توجه به شرایط شما تعیین می شوند. البته پارامترهای دیگری هم وجود دارد که سلیقه شما در آن نقش دارد. مانند تنظیمات رنگ و نور دستگاه.
برای نصب تلویزیون ماهواره ای باید به تنظیمات و راه اندازی اولیه تلویزیون مراجعه کنید و کانال ها و شبکه های قابل دریافت را جستجو کنید. در این قسمت 2 تیونر ورودی وجود دارد که تیونر اول برای دریافت امواج هوایی و سیگنال و قسمت دوم برای دریافت امواج ماهواره ای است. ورودی معمولی دستگاه تیونر RF به این صورت است که ورودی تیونر امواج ماهواره ای در کنار آن قرار دارد و با اتصال کابل سیگنال، ارتباط از طریق سوئیچ مربوط به آن برقرار می شود.
کلام آخر
در این مقاله سعی شده است به این سوال که از کجا بفهمیم تلویزیون ماهواره دارد پاسخ بدهیم و نگاهی جامع به تلویزیون ماهواره ای داشته باشیم. همانطور که خواندید تلویزیون های رسیودار با ویژگی های بسیار زیاد مورد استقبال کاربران قرار می گیرد. این تلویزیون ها با داشتن یک رسیور یکپارچه امکان دریافت امواج تلویزیونی و ماهواره ای را ارائه می دهند. مزیت اصلی این دستگاه ها عدم نیاز به رسیور مجزا برای دریافت ماهواره است. این تلویزیون ها اغلب از فناوری های پیشرفته تصویر و صدا بهره می برند که تجربه بصری منحصر به فردی را در اختیار کاربران قرار می دهد. ناگفته نماند که برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد این نوع تلویزیون، قیمت تلویزیون های رسیوردار سونی و ... می توانید از سایت سونی شهراد به عنوان یکی دیگر از نمایندگی های سونی در تهران است استفاده کنید.